Masszázs Magazin

Nem pihentetni, edzeni kell a fájós ízületeket! borítóképe

Nem pihentetni, edzeni kell a fájós ízületeket!


A tudomány mai állása szerint az ízületi bántalmak a gyógyíthatatlan betegségek közé tartoznak. Részben megelőzhető és a fájdalom enyhíthető, de jelenleg csak a panaszmentesség elérhető.

Gyógyító terápiák 2018.01.29.
Ízületi fájdalmak: okok és kezelés borítóképe

Ízületi fájdalmak: okok és kezelés


Az ízületi fájdalom, az ízületi gyulladás és más reumatológiai betegségek rendkívül elterjedtek, a statisztikák szerint minden időpontban kb. a lakosság 10-15%-a szenved valamilyen mozgásszervi problémától.

Gyógyító terápiák 2018.01.29.
Reflexológia, mint az öngyógyító életerők serkentése borítóképe

Reflexológia, mint az öngyógyító életerők serkentése


A reflexológia maga az egészséget megtartó életerők tudatos, célirányos serkentése ujjnyomással a talpi reflexterületeken, meghatározott zónára, fájdalomküszöb alatt, az idő figyelembevételével.

Gyógyító terápiák 2018.01.29.
Orvosi csontkovácsolás: Manuálterápia borítóképe

Orvosi csontkovácsolás: Manuálterápia


Az emberiség fennállása, vagyis két lábon járásunk óta van tudomásunk gerincbetegségekről. Gyakoriságuk az utóbbi években jelentősen megnőtt, népbetegséggé váltak.

Gyógyító terápiák 2018.01.29.
Pránagyógyítás borítóképe

Pránagyógyítás


A prána hindu szó, jelentése abszolút energia, univerzális életerő, életenergia. A kínaiak ezt az erőt csínek, a japánok pedig kínek nevezik. A prána egy összetett energiarendszer, ami nélkül a fizikai test nem létezhet.

Gyógyító terápiák 2018.01.29.
Köpölyözés borítóképe

Köpölyözés


Az egyik legősibb gyógymód. Köpöly ábrázolást az ókori Mezopotámiában és Egyiptomban is találtak. A görög orvosok egyik kedvelt jelképe a köpölyöző csésze volt.

Gyógyító terápiák 2018.01.29.
Bach-virágterápia borítóképe

Bach-virágterápia


Manapság egyre többen ismerik fel - gyógyítók és gyógyulni vágyók egyaránt - hogy fizikai betegségeink lelki bajainkban gyökereznek. Nem új felfedezés ez, hiszen számos, igencsak magas szinten álló gyógyító kultúra épült erre.

Gyógyító terápiák 2018.01.29.
Aromaterápia borítóképe

Aromaterápia


Az aromaterápia eredete évezredekre nyúlik vissza. Ez egy egzotikus gyógymód, ugyanakkor drámaian hatásos lehet. Napjainkban ismét divatba jött, főleg stressz oldására használják.

Gyógyító terápiák 2018.01.29.
A tartós fogyás titka: az ayurvédikus diéta borítóképe

A tartós fogyás titka: az ayurvédikus diéta


A sikertelen fogyókúra fizikailag, lelkileg egyaránt megviseli az embert, és minél több módszerről derül ki, hogy az nem működik, vagy hatása csak ideig-óráig tart, annál "súlyosabbá" válik a pluszkilókból adódó teher.

Gyógyító terápiák 2018.01.29.
Alternatív módszerek a hátfájás ellen borítóképe

Alternatív módszerek a hátfájás ellen


A derék- és hátfájdalom sok ember életét keseríti meg, ráadásul a kezelés nélkül súlyosbodó panaszok akár a legegyszerűbb mozdulatok végrehajtását is lehetetlenné teszik.

Gyógyító terápiák 2018.01.29.
Kineziológia borítóképe

Kineziológia


A kineziológia egy holisztikus szemléletű megközelítésmód, amely a személy energiarendszerének kiegyensúlyozásával foglalkozik a szabad energiaáramlás biztosítása révén. Alternatív és komplementer jellegű, pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmaz.

Gyógyító terápiák 2018.01.29.
Frissítő fülmasszázs borítóképe

Frissítő fülmasszázs


Frissüljön fel egy igazán könnyed fülmasszázzsal! Nem kell hozzá más, mindössze pár perc, és a kávé, már mehet is a kukába. Közben pedig megismerkedhet a fülakupunktúra rejtelmeivel.

Gyógyító terápiák 2018.01.29.