Kineziológia - Masszázs

Gyógyító terápiák

Kineziológia

A kineziológia egy holisztikus szemléletű megközelítésmód, amely a személy energiarendszerének kiegyensúlyozásával foglalkozik a szabad energiaáramlás biztosítása révén. Alternatív és komplementer jellegű, pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmaz.


Testünk számtalan módon jelzi, ha nincs bennünk egyensúly. Testi-lelki tünetek tucatjaival próbálja nyomatékosítani, ha az életünk nem megfelelő irányba halad, ha elfojtunk magunkban valamit, ha egy régi sérelmen, frusztráción nem tudunk túllépni, ha túlterheljük magunkat, vagy ha nem találjuk a harmóniát. Nem minden hangulatzavar, pszichoszomatikus tünet, ismeretlen eredetű fájdalom vagy krónikus betegség tüneteinek csökkentéséhez kell gyógyszer, néha meglepően jó eredményeket lehet elérni jóval lágyabb alternatív módszerekkel is.

Az egyik ilyen módszer a kineziológia, amely a maga szelíd módszereivel (izomteszt, vizualizálás, légzésgyakorlatok) nagyon hatékonyan segíthet számos esetben. A kineziológa sikeres lehet például alvászavarok, indulati problémák, hangulatzavarok, evészavarok, pánikbetegség, párkapcsolati problémák, tanulási problémák, különféle függőségek, dadogás, allergia, asztma esetében. 

A kineziológia alapja

Stressz hatására az agyunk átkapcsol, és "Harcolj, vagy menekülj!"-üzemmódra vált. Agyunk rögtön kidobja azokat az emlékeket (pontosabban régi, rögződött érzelmi tartalmakat), amelyek hasonlítanak a jelenben helyzethez. Sajnos komoly esély van rá, hogy ugyanúgy fogunk reagálni, függetlenül attól, hogy mérlegelnénk, hogy van-e más lehetőség is. Valójában annak a valószínűsége, hogy egy helyzet megismétlődik, igen csekély, számtalan más lehetőségünk is van, de az agy nem tudja megkülönböztetni a múlt kínzó emlékeit, és a jelenlegi, fájdalmas helyzetet, így stresszel reagál, lelki vagy érzelmi blokkokat képezve. Az az érdekes, hogy nemcsak az agyunk, de testünk is emlékszik a traumatikus, kellemetlen helyzetekre, így a kineziológia elsősorban ezt a testi emlékezetet hívja segítségül.

Kineziológia: izomteszt módszer

Az izomteszt módszer dr. George Goodheart csontkovács nevéhez fűződik, aki reflexválaszokat vizsgálva jött rá arra, hogy stresszre a test izomernyedéssel reagál. Az One Brain módszer lényege az izomteszt, amely biofeed-back rendszerként működik. A test automatikusan választ ad arra, hol vannak a blokkok élettörténetünkben. A kineziológus, kezében tartva a páciens kezét, figyeli annak izomműködését.

Egyszerű, eldöntendő kérdéseket tesz fel, amire a páciens teste automatikusan reagál, hasznos információkat szolgáltatva a kineziológusnak.

Stressz hatására az izmok elernyednek, amit a szakember könnyen észrevesz, figyelve az izomválaszokat. Ez az izmokkal való párbeszéd segít felderíteni a különféle blokkokat. De a kineziológus feladata nemcsak a múltbéli okok feltárása, hanem a rossz beidegződések, régi programok „átírása”, korrekciója, a lelki-érzelmi blokkok oldása, új válaszreakciók csatolása is.

Forrás: Réti Petra - vitaminsziget.com