Narancsbőr elleni küzdelem - Masszázs

A narancsbőr és a masszázs

Narancsbőr elleni küzdelem

A cellulit kezelése otthon.


Narancsbőr elleni combmasszázs

A masszázs javítja a vér- és nyirokkeringést, simábbá és feszesebbé teszi a bőrt. Hatását fokozza a kezelés során felhasznált speciális anti-cellulitisz masszázsolaj.

Ha a narancsbőr kemény, erőteljes mozdulatokkal felpuhítható, az érintett terület vérellátása javítható. Ha lágy és vizes, akkor gyengébb mozdulatokkal kell serkenteni a nyirokkeringést. A zsírt, szövetek közötti folyadékot és toxinokat tartalmú csomók száma a kitartó kezelések és életmódváltozás következtében jelentősen le fog csökkenni a szervezetben.

A következő masszázst mindkét combján végezze el:

A masszázs elkezdése előtt ismerkedjen meg a különböző masszázs alapfogásokkal:

  1. A két tenyere között melegítse fel az anticellulitisz masszázsolajat. Fontos, hogy tudja, csak akkor hat, ha mélyen belemasszírozza a bőrfelületbe, ugyanis nagyfokú vérbőségre van szükség ahhoz, hogy a hatóanyagok mélyen felszívódjanak. Egyik kezét a másik után felhasználva határozott mozdulattokkal simítsa végig többször a combot a térdtől felfelé haladva. Kövesse lábának körvonalát. Amikor mindkét keze a comb felső részéhez ér, tegye vissza őket a kiinduló helyzetbe. Addig ismételje a mozdulatsort, amíg fel nem melegítette az egész combját.
  2. Gyúrja át az egész combot térdtől felfelé. Mély fogásokkal emelje ki, nyomja össze és tolja az izmot egyik kezétől a másikig. A legegyszerűbb, ha sorban egymás után végigmasszírozza a comb tetejét, élét, oldalát és az alsó részét.     
  3. A térdtől kiindulva kezdje el körkörös nyomó mozdulatokkal átmasszírozni a combját.
  4. Gyengén ütögesse végig a combját ököllel. A csuklója legyen laza, hogy élénkebben tudjon ütögetni. Ez a gyakorlat kitűnően fokozza a vérkeringést. 
  5. A nyirokkeringés fokozása érdekében kezei váltogatásával ritmikusan simítsa végig többször a combját a törzs irányába.
Ne adja fel, az eredményhez kitartés kell!

A cellulitisz kezelése komoly erőfeszítést, nagy türelmet és kitartást igényel. A szabályok szigorú betartása mellett is legalább 3 hónap szükséges a valóban látványos eredmény eléréséhez. Az előrehaladottabb stádiumoknál pedig akár fél évig is eltarthat a folyamat. Ám nem elég a várt eredményig eljutni, azt nagy gondossággal meg is kell tudni őrizni, ez pedig további kitartó masszázst, sportot, megreformált étrendet. Az eredmény azonban kifizetődő: erősödő immunrendszer, izomzat, vékonyabb derékbőség. Ne adja fel, idővel örömmel néz majd a tükörbe!

 

Forrás: www.drimmun.com