SPM vákuummasszázs - Masszázs

A narancsbőr és a masszázs

SPM vákuummasszázs

SPM vákuum-köpölyözés.


Az SPM vákuummasszázs a több ezer évvel ezelőtt bevált köpölyözésen alapszik, amelyet arra használtak, hogy a mélyebb gyulladt szervektől elvonja a vért, a szöveti izzadmányt. Erre a célra egy harang alakú kicsiny üvegburát használtak, amelyben az alkalmazás előtt melegítéssel megritkították a levegőt, vagyis vákuumot képeztek, s aztán hirtelen a gyulladt felületre borították. A légnyomási különbségek miatt a vákuum felé torlódott a gyulladásos izzadmány.

cellulitisz nem más, mint a kötőszövetben felgyülemlett anyagcseretermékek gyulladásos folyamata, míg maga a cellulit a meglazult kötőszövetben megjelenő szöveti törmelék és zsírsejtek halmaza. Ezért a köpölyözés az egyik legalkalmasabb eljárás a cellulit eltávolítására és a cellulitisz megszüntetésére.

A köpölyözés modern formája az SPM „vákuummasszázs”, amely során a Weyergans-féle vákuum eljárást a legújabb orvosi és kozmetikai ismeretek szerint fejlesztették tovább és masszázzsal kombinálták.

SPM „vákuummasszázs” kb. ötvenszeresére fokozza a vérkeringést és a nyirokáramlást. Ez alatt javul a kötőszövet oxigénellátása és anyagcseréje, erősödik a zsírégetés folyamata.

Az SPM műszerhez csatlakoztatható harang formájú üveg kezelőfejek különböző méretűek. A bőrfelületre ráhelyezve a gép szívóhatást gyakorol, amelyet a kezelő személy meghatározott irányokba mozgatva a keletkezett vákuum mély kötőszöveti masszázst vált ki.

A zsírsejtekben a vákuum hatására feszültség keletkezik, majd szétpattannak, s a kötőszöveti térben pangó szövettörmelékkel együtt a nyirokrendszeren és veséken keresztül távozik.

Az SPM „vákuummasszázs” hatására a bőr kipirosodik, feszes, sima, és rugalmas lesz.  

SPM VÁKUUMMASSZÁZS HATÁSAI:

 • az enzimaktivitás növelésének eredményeként erősen aktiválja a nyirokkeringést 
 • fokozza a zsírégetést 
 • beindítja és fokozza cellulit eltávolítását, megszünteti a cellulitiszt
 • ösztönzi a kötőszövet kollagén és elasztin termelődését
 • erősíti a kötőszövetet 

SPM VÁKUUMMASSZÁZS ALKALMAZÁSI TERÜLETE:

 • a bőr feszesítése, simítására
 • terhesség utáni stripa csíkok eltüntetése
 • depozsír lebontása a tipikusan problémás területeken: has, fenék, comb
 • „lovaglónadrág” eltüntetése
 • cellulit (narancsbőr) megszüntetése
 • lerakódott zsírpárnák csökkentése
 • stressz okozta görcsök oldása (háton és vállon) 

A vákuum erőssége állítható, kezelésen belül is más és más. Előrehaladott cellulit esetében a kezelés először érzékeny, akár fájdalmas is lehet, de ez alkalomról alkalomra változik, ahogy feszesedik a bőr, és ahogy kezdenek távozni a salakanyagok. A folyadékbevitelnek folyamatosnak kell lennie, hiszen a felfokozott nyirokáramlás a kezelés nélküli napokon is folytatódik.

A kezelések következtében a testkerület centiméterben csökken, a kúra végeztével 1-2 konfekcióméret csökkennést lehet tapasztalni.

Általában a harmadik kezelés után már látható változás, ezt még csak a vendég veszi észre magán. Ötödik kezelés után már biztos, hogy más is észreveszi, megjegyzést tesz a változásra.

Időtartam
SPM vákuummasszázs kezelési ideje testrészenként min. 15-30 percet vesz igénybe. Az SPM kúrakezelés 6-12 alkalomra (heti 2-3) van szükség a megfelelő hatás eléréséhez. Ennek száma minden esetben a kezelendő testfelület/-ek méretétől és a bőr állapotától függ. Az elért eredményeket 4-5 hetente célszerű egy emlékeztető kezeléssel megőrizni, de a folyadékfogyasztásról továbbra sem szabad leszokni.

Szövődmények
Az SPM vákuummasszázs első alkalma elég kellemetlen, majd a kötőszövet folyamatosan hozzászokik a stimulushoz. A bőr kipirosodik, de néhány órán belül meg is szűnik.

Kockázati tényezők
Vérzékenységi betegséghajlam; trombózis/vérrögösödés; érgyulladás; nyirokcsomó gyulladás, nyirokérgyulladás; véralvadásgátló kezelés; veseelégtelenség; daganatos betegségek; májcirrózis/májzsugor; extrém magas vérzsír szint; köszvény; fertőző betegségek, lázas állapotok; szívinfarktus után fél évvel; előrehaladott érelmeszesedés.

Eredmény
Az SPM vakuummasszázs következtében a testkerület centiméterben csökken, a kúra végeztével 1-2 konfekcióméret csökkennést lehet tapasztalni. Általában a harmadik kezelés után már látható változás, ezt még csak a vendég veszi észre magán. Ötödik kezelés után már biztos, hogy más is észreveszi, megjegyzést tesz a változásra.

Forrás: Pandur Katalin - természetgyógyász