Tippek bőrradír készítéshez - Masszázs

Méregtelenítés

Tippek bőrradír készítéshez

Bőrradírt otthon percek alatt előállíthatunk, sőt az összes komponens szinte megtalálható a konyhapolcon. Megéri nekifogni kavargatni, mert az illatos csodakence végeredménye puhaság, tisztaság és ápoltság.


Nézzünk néhány alapanyagot, amelyeket tetszés és bőrtípus szerint kombinálva igazi csodát keverhetünk ki.

Szerezzünk be egy kis öblös befőttesüveget, amelyben tárolhatjuk majd a kencét. Jó, hogyha elég nagy a szája, mivel így könnyedén ki tudjuk kanalazni a szükséges masszamennyiséget.

Szükségünk lesz hidegen sajtolt olajra, illóolajokra, dörzsöléssel rendelkező anyaghoz, például cukorra, málélisztre, durva sóra, szódabikarbónát. De felhasználhatunk még különböző ínyencségeket is például darált diót, kávé zaccot, citrom vagy uborka levét, mézet stb.

Az üvegbe tegyünk pár kanállal (attól függően, hogy mennyi masszát akarunk készíteni) a dörzsanyagból, majd adjunk hozzá pár csepp illóolajat tetszés szerint, keverjük el, és töltsük fel hidegen sajtolt olajjal. Addig kell feltölteni, hogy éppen ellepje a dörzsanyagot, majd jól keverjük össze.

A dörzsanyagok közül a cukor vagy barnacukor egy ideális választás lehet. Semleges illata van és szemcséinek pont akkora mérete van, hogy hatékonyan eltávolítja a szennyeződéseket és elhalt hámsejteket. Ráadásul az sem elhanyagolandó, hogy antibakteriális hatása van.

Ha valakinek nagyon problémás vagy ekcémás bőre van, akkor használjon dörzsanyagnak tengeri sót és keverje azt olívaolajjal. Keverjük az egészet kávézaccal, boróka vagy narancs illóolajjal, így az fokozni fogja a vérkeringést is.

Forrás: Diabetika.info