Masszázs Magazin

A cellulit kialakulásának okai borítóképe

A cellulit kialakulásának okai


A cellulit, ez a tipikusan női probléma, amelynek megjelenési formáit akár egyfajta másodlagos nemi jellegnek is tekinthetjük, már közvetlenül a pubertáskor után is megjelenhet, összességében véve pedig a nők körülbelül 90%-ánál fordul elő.

A narancsbőr és a masszázs 2018.01.29.
Tippek bőrradír készítéshez borítóképe

Tippek bőrradír készítéshez


Bőrradírt otthon percek alatt előállíthatunk, sőt az összes komponens szinte megtalálható a konyhapolcon. Megéri nekifogni kavargatni, mert az illatos csodakence végeredménye puhaság, tisztaság és ápoltság.

Méregtelenítés 2018.01.29.
Nem pihentetni, edzeni kell a fájós ízületeket! borítóképe

Nem pihentetni, edzeni kell a fájós ízületeket!


A tudomány mai állása szerint az ízületi bántalmak a gyógyíthatatlan betegségek közé tartoznak. Részben megelőzhető és a fájdalom enyhíthető, de jelenleg csak a panaszmentesség elérhető.

Gyógyító terápiák 2018.01.29.
Ízületi fájdalmak: okok és kezelés borítóképe

Ízületi fájdalmak: okok és kezelés


Az ízületi fájdalom, az ízületi gyulladás és más reumatológiai betegségek rendkívül elterjedtek, a statisztikák szerint minden időpontban kb. a lakosság 10-15%-a szenved valamilyen mozgásszervi problémától.

Gyógyító terápiák 2018.01.29.
Reflexológia, mint az öngyógyító életerők serkentése borítóképe

Reflexológia, mint az öngyógyító életerők serkentése


A reflexológia maga az egészséget megtartó életerők tudatos, célirányos serkentése ujjnyomással a talpi reflexterületeken, meghatározott zónára, fájdalomküszöb alatt, az idő figyelembevételével.

Gyógyító terápiák 2018.01.29.
Orvosi csontkovácsolás: Manuálterápia borítóképe

Orvosi csontkovácsolás: Manuálterápia


Az emberiség fennállása, vagyis két lábon járásunk óta van tudomásunk gerincbetegségekről. Gyakoriságuk az utóbbi években jelentősen megnőtt, népbetegséggé váltak.

Gyógyító terápiák 2018.01.29.
Pránagyógyítás borítóképe

Pránagyógyítás


A prána hindu szó, jelentése abszolút energia, univerzális életerő, életenergia. A kínaiak ezt az erőt csínek, a japánok pedig kínek nevezik. A prána egy összetett energiarendszer, ami nélkül a fizikai test nem létezhet.

Gyógyító terápiák 2018.01.29.
Köpölyözés borítóképe

Köpölyözés


Az egyik legősibb gyógymód. Köpöly ábrázolást az ókori Mezopotámiában és Egyiptomban is találtak. A görög orvosok egyik kedvelt jelképe a köpölyöző csésze volt.

Gyógyító terápiák 2018.01.29.
Bach-virágterápia borítóképe

Bach-virágterápia


Manapság egyre többen ismerik fel - gyógyítók és gyógyulni vágyók egyaránt - hogy fizikai betegségeink lelki bajainkban gyökereznek. Nem új felfedezés ez, hiszen számos, igencsak magas szinten álló gyógyító kultúra épült erre.

Gyógyító terápiák 2018.01.29.
Aromaterápia borítóképe

Aromaterápia


Az aromaterápia eredete évezredekre nyúlik vissza. Ez egy egzotikus gyógymód, ugyanakkor drámaian hatásos lehet. Napjainkban ismét divatba jött, főleg stressz oldására használják.

Gyógyító terápiák 2018.01.29.
A tartós fogyás titka: az ayurvédikus diéta borítóképe

A tartós fogyás titka: az ayurvédikus diéta


A sikertelen fogyókúra fizikailag, lelkileg egyaránt megviseli az embert, és minél több módszerről derül ki, hogy az nem működik, vagy hatása csak ideig-óráig tart, annál "súlyosabbá" válik a pluszkilókból adódó teher.

Gyógyító terápiák 2018.01.29.
Alternatív módszerek a hátfájás ellen borítóképe

Alternatív módszerek a hátfájás ellen


A derék- és hátfájdalom sok ember életét keseríti meg, ráadásul a kezelés nélkül súlyosbodó panaszok akár a legegyszerűbb mozdulatok végrehajtását is lehetetlenné teszik.

Gyógyító terápiák 2018.01.29.
Kineziológia borítóképe

Kineziológia


A kineziológia egy holisztikus szemléletű megközelítésmód, amely a személy energiarendszerének kiegyensúlyozásával foglalkozik a szabad energiaáramlás biztosítása révén. Alternatív és komplementer jellegű, pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmaz.

Gyógyító terápiák 2018.01.29.
Mi is a wellness és miért jó? borítóképe

Mi is a wellness és miért jó?


Mit is jelent ez a kifejezés? Egyfajta testi jóllétet jelent, amit azáltal elérnek el és tartanak fenn az emberek, hogy megfelelően étkeznek, és rendszeres testmozgást végeznek.

Wellness 2018.01.29.
Frissítő fülmasszázs borítóképe

Frissítő fülmasszázs


Frissüljön fel egy igazán könnyed fülmasszázzsal! Nem kell hozzá más, mindössze pár perc, és a kávé, már mehet is a kukába. Közben pedig megismerkedhet a fülakupunktúra rejtelmeivel.

Gyógyító terápiák 2018.01.29.
Csináld magad – Ránctalanító masszázs borítóképe

Csináld magad – Ránctalanító masszázs


Ha nem akarsz vagyonokat költeni kétes eredménnyel kecsegtető ránctalanító krémekre, és a természetességre esküszöl, akkor ezt a módszert ki kell próbálnod!

Masszázs újdonságok 2018.01.29.
Abhyanga masszázs borítóképe

Abhyanga masszázs


Az abhyanga masszázs az ayurvedikus orvoslás legfontosabb kezelési eljárásai közé tartozik. Az „abhyanga” kifejezés szó szerinti fordításban „az egész testre kiterjedő olajos masszázst” jelent.

Ayurvédikus masszázs 2018.01.29.
Mi a kiropraktika? borítóképe

Mi a kiropraktika?


A kiropraktika egy természetes gyógymód, amely nem a tünetek, hanem az okok kezelésével foglalkozik.

Gyógyító terápiák 2018.01.29.
Szabaduljon meg a mérgektől! borítóképe

Szabaduljon meg a mérgektől!


A tisztítókúráknak számos válfaja ismert. Nem csak belsőleg (levek, speciális étrend fogyasztásával), hanem külsőleg alkalmazott eljárásokkal is hozzájárulhatunk szervezetünk méregtelenedéséhez. Miről is van szó?

Méregtelenítés 2018.01.29.
Vizesedés, puffadás? Segít a nyirokmasszázs! borítóképe

Vizesedés, puffadás? Segít a nyirokmasszázs!


Téged is zavar, amikor a nagy meleg hatására kétszeresére dagadnak a lábaid? Ráférne a szervezetedre egy kis méregtelenítés? Próbáld ki a nyirokmasszázst, amely eltávolítja a szervezetedben pangó vizet, megszabadít a fölösleges salakanyagoktól.

Méregtelenítés 2018.01.29.
Mi a REIKI? borítóképe

Mi a REIKI?


Valamennyien ezzel az Egyetemes Életerővel születünk, mivel ez maga az ÉLET energiája. A BEHANGOLÁS a személyes energiaáramlásunk megnyitását és finom ráhangolását jelenti a kozmikus energiára egy ősi tibeti jelrendszeren keresztül.

Gyógyító terápiák 2018.01.29.
Hogyan kell meditálni? borítóképe

Hogyan kell meditálni?


Sokféle módon lehet meditálni. Mindegyik mód ugyanoda vezet, ezért találni kell egy módot, amelyik Önnek megfelel.

Meditáció 2018.01.29.
Frissítő arcmasszázs borítóképe

Frissítő arcmasszázs


Kinek ne esne jól egy frissítő arcmasszázs?! Az arcunk masszírozása jót tesz a testnek és a léleknek is. Szerencsére nem kell minden héten szalonba járnunk, ha szeretnénk egy kicsit kényeztetni magunkat, akár otthon is megoldhatjuk.

Gyógyító terápiák 2018.01.29.
Masszázzsal a haspuffadás ellen borítóképe

Masszázzsal a haspuffadás ellen


Kínzó haspuffadás esetén sok babának segít a masszázs. Ám megfelelő hatást ezzel a manuális gyógymóddal csak akkor érhetünk el, ha naponta kétszer és lehetőleg ugyanabban az időpontban masszírozzuk a csecsemő pocakját.

Babamasszázs alapfokon 2018.01.29.
Fogyj MiaoMei masszázzsal! borítóképe

Fogyj MiaoMei masszázzsal!


Ha már számtalan fogyókúrát és diétát kipróbáltál, vagy csupán egyiket sem érzed igazán magadénak, akkor próbálj ki egy ősi kínai módszert, ami a modern tudományokkal párosítva segít a méregtelenítésben és a fogyásban!

Masszázs újdonságok 2018.01.29.
Az orosz masszázs története borítóképe

Az orosz masszázs története


A masszázsterápiát az egész világon a legjobb alternatív gyógykezelésnek tartják sokféle betegség esetén. Ilyenek például a különféle rendellenes működések, hétköznapi betegségek, és a gyakori akut vagy krónikus fájdalmak.

Masszázs újdonságok 2018.01.29.
Ez is masszázs, mégis más borítóképe

Ez is masszázs, mégis más


A nevével ellentétben a szárazkefe-masszázs nem hagyományos masszázstechnikát jelent, hiszen nem az izmokat stimulálja, hanem a bőr felszínét érintő, bőrmegújulást elősegítő kezelés.

Masszázs újdonságok 2018.01.29.
Mire jó a talpmasszázs? borítóképe

Mire jó a talpmasszázs?


A reflexek önműködően zajlanak, az akarat közreműködése nélkül. Ha valami forrót érintünk, és libabőrösek leszünk, ha fázunk. Emésztésünket és vérnyomásunkat szintén reflexek szabályozzák. Az utasítások közvetlenül futnak végig az érzékeny idegpályákon.

Talpmasszázs - Talpreflexológia 2018.01.29.
Mi a Trigger-masszázs? borítóképe

Mi a Trigger-masszázs?


Trigger-pont terápia alapja a trigger-pontok, a fascia és az izomrendszer, alapos ismerete. E masszázs segítségével megőrizhető az egészség, csökkenthetőek és akár meg is szüntethetőek az akut és a krónikus,“kisugárzó” jellegű izom- és ízületi fájdalmak.

Masszázs újdonságok 2018.01.29.
Akupresszúra borítóképe

Akupresszúra


A kínai orvostudomány egyik legismertebb és legelterjedtebb kezelési módja az akupresszúra. Működési elve azonos az akupunktúráéval és ahhoz hasonlóan több ezer éves múltra tekint vissza.

Akupresszúra 2018.01.29.
Hangmasszázs: rezgéssel a teljes csendért borítóképe

Hangmasszázs: rezgéssel a teljes csendért


A hangtálakat a hangmasszázsban testünk-lelkünk gyógyításra használják – magas, tiszta rezgésük ugyanis újra harmóniába hozza az energiaterünkben fennálló zavart, ellazítja a testünket és nyugtatja a tudatunkat.

Masszázs újdonságok 2018.01.29.
A japán arcmasszázs a fiatalítás szolgálatában borítóképe

A japán arcmasszázs a fiatalítás szolgálatában


Arcunk fiatalításán nem csupán kozmetikai készítmények hosszú során dolgozhatunk, tehát a naponta elvárható hidratálással, ránctalanítással, hanem az évezredes tudománnyal, arcmasszázzsal is.

Masszázs újdonságok 2018.01.29.
Kristályterápia borítóképe

Kristályterápia


Modern világunkban létfontosságú a kvarckristály használata. A kvarcok legismertebb tulajdonságai közé tartozik piezoelektromos hatás és a szilíciumchipek memóriatároló képessége.

Kristályterápia 2018.01.29.
Sómasszázs borítóképe

Sómasszázs


A só gyógyító hatását is ősidők óta ismeri az emberiség, hiszen már az ókori rómaiak is tudtak róla.

Masszázs újdonságok 2018.01.29.
Babamasszázs borítóképe

Babamasszázs


A babamasszázs az egyik legnagyszerűbb dolog, amit gyermekeik ápolása során alkalmazhatunk.

Babamasszázs alapfokon 2018.01.29.
Masszázs a szauna után borítóképe

Masszázs a szauna után


Narancsbőr eltüntetésére: kötőszövet masszázs a szauna kúra után!

A narancsbőr és a masszázs 2018.01.29.
A MA-URI masszázs titkai borítóképe

A MA-URI masszázs titkai


A masszőz szinte táncol, s a zene ütemére alkarjával mindannyiszor végigsimít a vendégen. Az új-zélandi maorik szertartásából nőtte ki magát e különleges masszázs. Elősegíti az áramlást, a test és lélek harmóniáját.

Masszázs újdonságok 2018.01.29.
Vízfeletti masszázs ruhában borítóképe

Vízfeletti masszázs ruhában


Ez elképzelhetetlen! Vagy mégsem? Fantasztikus élményben volt részem, amikor kipróbálhattam ezt az újfajta masszázst.

Gyógyító terápiák 2018.01.29.
Santai masszázs borítóképe

Santai masszázs


Arc- és testkezelés gyógynövényes labdákkal.

Gyógyító terápiák 2018.01.29.